REKLAMA POLYGRAF OBALY
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Aktuální trendy pro obory reklamy, médií, polygrafie a obalů uvede veletrh REKLAMA POLYGRAF OBALY


Aktuální trendy pro obory reklamy, médií, polygrafie a obalů uvede veletrh REKLAMA POLYGRAF OBALY

Praha, 12. dubna 2023 – Profesionálové z oborů reklamy, polygrafie, obalů a inovativních technologií se ve dnech 25. až 27. dubna sejdou na veletrhu REKLAMA POLYGRAF OBALY. Zde se budou prezentovat expozice plné novinek s přehlídkou nových technologií, produktů a finálních aplikací. Co hýbe odvětvím technologií a materiálů pro výrobu reklamy, signmakingu, polygrafie, POP/POS, dárkových předmětů a dalších služeb, to se návštěvníci dozvědí v PVA EXPO PRAHA. Oficiálními vozy veletrhu jsou automobily značky FORD.

„Na 28. ročníku se budou odborné veřejnosti v Letňanech prezentovat nejvýznamnější výrobci a dodavatelé z Čech, Slovenska a sousedních zemí. Poutavé expozice zaplní haly 1 a 6 a připraven bude i doprovodný program s přednáškami, workshopy a vyhlašováním výsledků soutěží,“ řekla ředitelka veletrhu Jana Nosálová.

Vedle polygrafické produkce se výrobci z odvětví digitálního tisku zaměřují stále častěji na výrobu obalů a její nové trendy odprezentuje v PVA EXPO PRAHA řada významných vystavovatelů. Jednu z největších expozic zaměřených na tento obor představí společnost Fujifilm, která se na veletrh vrací po několikaleté pauze a přiveze hned několik novinek. V Letňanech nebudou chybět také společnosti Spandex, Canon, Comimpex, AWC Morava či slovenský Nanotec. Jmenované firmy nejsou na veletrhu nováčky, stejně tak jako Profisign, který patří k dodavatelům technologií a materiálů v signmakingu od roku 2004. V letošním roce se bude Profisign na své expozici pyšnit novinkami tiskáren a plotrů Roland DG, které patří k absolutní špičce mezi řezacími plotry. Na jeho stánku najdou návštěvníci i zónu zaměřenou na zpracování textilu. 

Digitální řezací plotry představí i firma Versotrade, a to hned několik typů. Například digitální řezací plotr CB03II-2516RM s pevným nebo rotujícím pásem, který umožňuje práci na všech druzích materiálu (karton, vlnitá lepenka, voština, flexo desky, tkaniny, kůže, plasty / PVC, pryžové tkaniny, dibond / ACM, akryl, MDF, plexisklo, polypropylen a pěna různých tlouštěk atd.). Dalším typem je digitální řezací plotr LST03-0806-RM s automatickým nakladačem či verze s oscilačním nožem, která digitálně vyřeže jakoukoli předlohu do archu o rozměrech 800 x 600 a tloušťce až 6 mm.

Spandex přináší na český a slovenský trh nový produkt SWEDBOARD Fibre – 100% recyklovatelné a FSC certifikované papírové voštinové desky vyráběné švédským výrobcem SWEDBOARD, který je členem skupiny 3A Composites. Spandex jej dodává ve třech variantách (dvě varianty jsou s bílým a jedna s hnědým povrchem), každá v tloušťce 10 mm a 16 mm. Povrch materiálu je vhodný pro přímý digitální tisk, sítotisk, laminaci a barvení. Po celou dobu konání veletrhu REKLAMA POLYGRAF OBALY bude probíhat na expozici Spandex i speciální program CAR WRAPPING, který ukáže tipy, triky, rady a prezentace lepení včetně ukázek materiálů rukama odborníků a specialistů v oboru.

Menu pro interiérové designéry i signmakery

Na veletrhu REKLAMA POLYGRAF OBALY 2023 nebude chybět ani společnost Canon. Chystá se představit řešení, která zaujmou nejen profesionální poskytovatele tisku, ale i interiérové dekoratéry. K vidění bude roll-to-roll tiskárna Canon Colorado 1650 využívající technologii UVgel, která se přizpůsobí potřebám náročných zákazníků a nabídne univerzálnost v oblasti tiskových médií. Flatbed tiskárny zastoupí Canon Arizona 1380 GT, která je určena pro výrobce reklamní grafiky a cedulí se středním objemem produkce, jimž pomáhá zvýšit efektivitu výroby a zvládnout požadavky trhu na větší rozmanitost aplikací. Profesionální fotografy zaujme model imagePROGRAF GP-4000, což je velkoformátová jedenáctibarevná tiskárna s vysoce kvalitními výtisky počítačové grafiky.

Společnost Quentin poskytuje laické i profesionální veřejnosti ucelenou nabídku nástrojů pro polygrafii, přípravu tisku a fotografii. Je dodavatelem produktů společností Adobe, Apple, Canon, EFI, Eizo, Enfocus, Epson, Extensis, ILFORD, Just Normlicht, LaserSoft, XRite, Pantone, Quark, Tecco, Wacom aj. Na veletrhu představí mimo jiné spektrofotometry pro kontrolu kvality tisku, konkrétně novinku eXact 2 – druhou generaci nejrozšířenějšího přenosného spektrofotometru. K vidění bude i produkční i1 Pro 3 nebo průmyslový CI6x.

Prezentační systémy a POS materiály naleznou návštěvníci na expozici Showdown Displays Europe, která je výrobcem a současně i tiskárnou propagačních stojanů. Reklamní předměty, široký sortiment POS, papírové krabice, popelníky, nádoby na led a produkty vyrobené na speciální přání zákazníků představí v Letňanech firma NOEX. Na veletrhu nebude chybět ani společnost Baloušek, která je jedním z předních českých výrobců diářů, kalendářů, tiskopisů i kreativního sortimentu pro děti.

Nabídka firmy Headwear Professionals, jejíž expozici naleznou návštěvníci v Hale 6, zahrnuje mnoho produktů z širokého sortimentu pokrývek hlavy, jako jsou kšiltovky – přes 100 různých modelů a druhů – což dává možnost vybrat si produkt i pro nejnáročnější zákazníky. V Hale 6 pak budou umístěny i expozice s kancelářskými potřebami a obalové materiály od specialistů v oboru. Mezi vystavovateli z těchto segmentů nebudou chybět Modico Graphics, Grapp, Promoteus či Paketo.one, která se zaměřuje na výrobu podlahových i pultových stojanů, krabiček a speciálních obalů z kartonu a vlnité lepenky. Reklamní předměty a prémiové dárky si bude možné prohlédnout a vybrat na stánku Brand Gifts. Tato firma rozšířila sortiment o kolekci reklamních svíček.

Vyšívací stroje budou k vidění na stáncích Nedbal Trading, Stick či Šicí technika Brother. Technologie Brother GTX nabízí přímý potisk na textil – samozřejmostí je tisk na bavlnu i s určitým poměrem příměsí, ale velkou výhodou je přímý potisk na polyester. Inovativním prvkem je možnost se stejnou tiskárnou tisknout i DTF.

Doprovodný program

V rámci veletrhu se uskuteční vyhlášení soutěže Kalendář 2023. Paralelně s touto akcí bude v prostorách výstaviště, v Přednáškovém sále č. 1 Vstupní haly I, probíhat doprovodný program, ve kterém budou významné firmy ze segmentu polygrafie vystupovat s odbornými přednáškami či v panelové diskusi rozličných témat. Své posluchače přilákají prezentace firem Fujifilm, KYOCERA, Heidelberg, IGEPA, GRAFIE CZ, Quentin, eProductivity Software a dalších. Přednášková témata se budou věnovat otázkám budoucnosti tiskových technologií v polygrafii, automatizaci oboru, představí se novinky výroby, překvapivé inovace a nebude chybět ani náhled do budoucnosti. Podrobnosti najdete na webu veletrhu.

Přehlídka 3D tisku

Souběžně bude probíhat v Hale 6 specializovaná výstava 3DEXPO 2023, která návštěvníkům představí největší přehlídku 3D tiskáren a materiálů pro 3D tisk v České republice. Na 8. ročníku události se budou prezentovat například firmy HENNLICH, COTU, TECNOTRADE, Felix printers, 3D Manufaktura, Průša Research, IGUS, Anisoprint a další zajímaví vystavovatelé, kteří mají na českém trhu co ukázat. Více na www.3dexpo.cz.

Více informací o události REKLAMA POLYGRAF OBALY na www.reklama-fair.cz.  

 

Lucie Bártová, vedoucí PR oddělení ABF, a.s., bartova@abf.cz






Více
Závěrečná zpráva 2023

Facebook