REKLAMA POLYGRAF OBALY
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Hra smyslů aneb když „jen“ potisk nestačí


Zaujmout ve velké konkurenci obalem, etiketou či plakátovou upoutávkou je v současnosti opravdu dost těžkým oříškem. Zaujmout lze netradičním řešením v konstrukci i nápaditou grafikou provedenou kvalitní tiskovou technologií. Pro odlišení je důležitý nápad. Ve spojení s progresivní zušlechťovací technologií lze nápadu dát další dimenzi.

 

Ukazuje se, že spotřebitel přidanou hodnotu v podobě dalšího zušlechťování dokáže ocenit, a co více, u řady produktů jí i vyžaduje. K oblíbeným patří ražba, mikroražba, jemné laserové výseky či gravírování v materiálu a především lakování. Ukazuje se, že i lakování je pro zákazníka mnohem přitažlivější, když dokáže nabídnout další benefit v podobě střídání matu a lesku, parciálního lakování či využití speciálních typů laků (perleťové, metalické apod.). K velmi přitažlivým způsobům lakování patří vytváření 3D efektů, kdy zákazník má chuť (a pochopitelně té chuti i u zdařile vyvedeného obalu či etikety i bez zábran propadne) si na prostorovou strukturu sáhnout.

 

Sítotisk má digitální nástupce

Dimenzionální lakování není nic tak nového, ani převratného, to se realizovalo i v minulosti sítotiskem. Současný trend, který směřuje stále více k digitalizaci, však dokáže nabídnout v podobě strukturálního lakování mnohem víc, ať už se to týká možností jemnějších tvarů, tak i využívání pokročilejších optimalizovaných technologií.

 

Zvýrazněné tiskové motivy bez hranic

Tiskovou technologií Scodix (na našem trhu zastupuje společnost DataLine Technology) lze na obaly tisknout motivy od vlasových linií, Braillova písma, imitací struktur řady jiných substrátů až po 3D imitace kapek a to vše, na rozdíl od konvenčního tisku, bez nutnosti používání tiskové formy. V případě požadavku dalšího luxusního zvýraznění lze u něho využít i speciální typy laků např. s glittery.

 

Jak na etikety s přidanou hodnotou s jednou technologií

Průkopníkem v digitálním zušlechťování byla již od počátku společnost MGI, která je již od roku 2016 součástí společnosti Konica Minolta. Výsledky zušlechťování technologií JetVarnish 3D mohli ostatně na stánku Konica Minolta v loňském roce vidět i návštěvníci veletrhu Reklama Polygraf Obaly. 3D zušlechťování lze provádět jak u obalů, tak i etiket, kde se uplatní především technologie JETvarnish3D Web Color. Tuto technologii, která drží historický primát jako první digitální zušlechtění na světě z role na roli, lze využívat v kombinaci s tiskovým řešením 4 barevný CMYK tisku na Accuriolabel 230. S dalšími opcemi, včetně řezací a výsekové jednotky se jedná o vysokoprodukční komplexní zařízení.

 






Více
Závěrečná zpráva 2023

Facebook