REKLAMA POLYGRAF OBALY
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Stránský a Petržík - Správná volba pro strojírenský průmysl


   Společnost STRÁNSKÝ a PETRŽÍK, pneumatické válce, spol. s r.o. se stala během své dlouholeté činnosti v oblasti výroby pneumatických válců  a dodávek široké škály pneumatických prvků jedním z významných českých  firem na poli  průmyslové automatizace. Silnou zbraní je konstrukční oddělení schopné poskytovat nová řešení i uskutečňovat vývoj unikátních jednoúčelových aplikací. Příkladem jsou pneumatické prvky pro svařovací linky, ovládací mechanismy klapek v elektrárnách v Číně a Pákistánu,  přípravky na lisování a úpravu plastových dílů pro automobilový průmysl a řada dalších.

   Jedním z hlavních úkolů naší firmy je neustálý vývoj a modernizace sortimentu, který směřuje k vylepšení vlastností ve všech oblastech a k poskytování výhod při plnění specifických požadavků našich zákazníků.

Osvědčené pneumatické válce ISO, které plně vyhovovaly a osvědčily se po dobu více než 20 let, jsme doplnili o novou konstrukční řadu, která svými rozměry odpovídá mezinárodním normám ISO 15552, VDMA 24562 a NF E 49003.1 a proto lze těmito válci nahradit pneumatický válec stejného průměru, vyrobený dle těchto norem, od jakéhokoli výrobce. Válce mohou být  vybaveny nastavitelným tlumením koncových poloh a magnetem pro bezkontaktní snímání poloh. Drážky umístěné v profilu válce na třech stranách umožňují vkládat snímače  bez nutnosti použití držáků snímačů. Pneumatické válce  je možno obdržet  s průměry 8 až 600 mm, se zdvihy až do 5000 mm. Životnost těchto válců při standardních podmínkách je více než 4000 km.

Sortiment těchto pneumatických pohonů včetně všech upevňovacích dílů, vidlic, čepů, přírub apod. je dnes dodáván v termínech jeden až tři dny a stává se tak dostupným pro mnohem více aplikací než kdykoli dříve.

   Další řada pneumatických válců byla připravena i pro použití v hlubinných dolech, která odpovídá certifikátu pro zařízení určené do prostředí s nebezpečím výbuchu. Tyto válce vyrábíme až do průměru 400 mm a zdvihu do 3000 mm.

   Pneumatické válce lze vyrobit v atypickém provedení dle požadavků zákazníka. Lze vyrobit i válce






Více
Závěrečná zpráva 2023

Facebook