REKLAMA POLYGRAF OBALY
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Tisk ve firmách se mění. Jakým směrem se posune v roce 2020?


(2. část)

 

Důraz na multifunkční využití tiskáren a akcent na ekologickou udržitelnost nejsou jedinými výzvami, kterým firmy, zabývající se tiskem, musí v současnosti čelit. Další obecné tlaky jsou na optimalizaci a plnohodnotnou bezpečnou automatizaci řešení za přispění rozšíření možností práce s cloudem, většího využívání IoT (Internet věcí), ale zároveň požadavkem na sofistikovanější ochranu před kybernetickou hrozbou.

 

Rozšíření cloudových služeb

Cloudové služby jsou pro poskytovatele tisku zcela běžné. V novém roce se k nim přidají i nezávislí softwaroví prodejci. Nahrává tomu poptávka po vyšší dostupnosti cloudových služeb, kapacitě či nízkonákladovosti. Společnostem se díky přesunu infrastruktury z té tradiční zlepší produktivita a sníží IT zatížení, cloudový model snižuje kapitálové výdaje a provozní náklady. Neznamená to ovšem, že přechod na nový systém bude nutně přímý. Kvůli udržení některých funkcí v provozu a nutnosti zachovat flexibilitu při reakci na nové předpisy a nařízení (jako je GDPR), budou mnozí upřednostňovat hybridní přechod.

 

Častější využívání Internet of Things

Spojení tiskárny s tradičním počítačem čím dál častěji nahrazují chytré telefony, tablety a další zařízení. Sílí tlak na produkty s vyšší schopností adaptace na nové modely. K vytvoření strategie IoT vybízí tiskové společnosti v používání veřejných cloudových platforem. Už nyní existuje celá řada možností. AWS, Google Cloud či Microsoft Azure nabízejí takové cloudové platformy, díky kterým mohou společnosti urychlovat modernizaci a nabízet služby jako je printing-on-the-go.

 

Ochrana před kybernetickou hrozbou

Vyšší míra digitalizace a využívání vzdálených úložišť s sebou nese i větší důraz na bezpečnost dat. Tiskařské společnosti musí zajistit vysoký stupeň ochrany proti hackerům a jiným formám manipulace. Pod ochranou proto musí být jak dokumenty, tak i například samotné aplikace v tiskárnách. „V naší společnosti jsou tiskárny v síti umístěny za firewallem a přístupné jsou jen přihlášeným uživatelům, autorizovaným zaměstnancům,” říká Pavel Hortvík, lektor společnosti NICOM v oblasti IT, podle kterého vždy záleží na konkrétních potřebách daných firem. Mezi jedny z tradičních technik kybernetické bezpečnosti patří například software od společnosti McAfee, Cisco.






Více
Závěrečná zpráva 2023

Facebook