REKLAMA POLYGRAF OBALY
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Vzorníky – nenápadní pomocníci tiskaře


Jak je již patrné z názvu Reklama Polygraf Obaly, a prověřeno dlouholetou tradicí – barevná pestrost a kvalita tisku demonstrována na nejmodernějších technologiích, na veletrhu ve všech halách přímo rezonuje, ať již na plakátech, obalech, displejích či reklamních předmětech. Tisk je realizován jak výtažkovými (CMYK), tak i přímými barvami. A právě, co se týče přímých barev, hrají zde důležitou roli vzorníky. Samozřejmě že jak materiálové, tak ty tiskové v nabídce vystavovatelů obvykle nechybí.

 

Barevných vzorníků, kde každá barva je popsána číslem jako matematický model, existuje celá řada. Jen namátkově -  Ral, Ninja, Color, Poster a samozřejmě pro tiskaře nejznámější Pantone (X Rite) , který existuje hned v několika základních i rozšířených provedeních (přímé barvy pro různé substráty, přímé a kombinované barvy, složené barvy atd.).

 

Pantone je základ

Základní vzorník, který vlastní úplně každý, kdo má co do činění s tiskem, je tvořen 1114 barvami na natíraném i nenatíraném substrátu. Tyto barvy se míchají za pomoci 15 základních barev (14 barev + transparentní běloba). Vedle hmotných vzorníků lze pro správnou správu barev využívat i pokročilé digitální aplikace (např. Pantone Live).

 

Chytrá aplikace od Spandexu

Vzorníky samozřejmě nereprezentují jen ty pre pressové určené ke správě barev, ale i materiálové a mnohé další. K velmi žádaným moderním vzorníkovým nástrojům patří i práce s chytrými aplikacemi. Jednu z nich nabízí svým klientům i společnost Spandex. Aplikace Spandex ColorBox  je určena především pro oblast signmakingu a Spandex ji svým zákazníkům poskytuje zdarma ke stažení. Klient může tak mít v mobilní aplikaci tisíce barev ze vzorníků oblíbených značek v oblasti signmakingu – ORAFOL, 3M, Avery Dennison a ImagePerfect.






Více
Závěrečná zpráva 2023

Facebook