REKLAMA POLYGRAF OBALY
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Díky bohatým knihovnám je možná konstrukce obalů téměř pro každého


Na veletrhu REKLAMA POLYGRAF OBALY se lze setkat s celou řadou technologií i produktů. Ve stínu trochu zůstávají SW aplikace, které jsou na trhu velmi žádány. Řada tradičních vystavovatelů pražského výstaviště je však má ve své nabídce a určitě nezaškodí se s nimi trochu seznámit.

 

V současnosti řada tiskáren rozšiřuje své výroby o segment obalů. Obaly se často zabývají i „neobalářské“ segmenty, např. reklamní agentury, studia či e-shopy. Samozřejmě stále platí, že velkou sériovou výrobu zajišťují velcí a střední hráči na trhu s lepenkovými obaly. Vyrobit si menší zakázky však začíná být trendem i pro výše uvedené segmenty.  Navrhnout obal přitom díky řadě na trhu dostupných SW nemusí být až tak obtížné.

 

Výhoda konstrukčních SW? Velké množství konstrukčních vzorů…

V současnosti existuje celá řada konstrukčních programů k vývoji obalů. K nejrozšířenějším z nich patří produkt ArtiosCAD, který na trhu nabízí společnosti ESKO, Macron Systems či DataLine Technology - tedy firmy, se kterými, včetně kvalitních tiskových i dokončovacích technologií, se téměř každoročně lze setkat na výstavišti PVA v pražských Letňanech. Výhoda všech (tedy nejenom nejrozšířenějšího ArtiosCAD) obalových SW je jejich uzpůsobení na míru sortimentu a klienta. SW se skládají z jednotlivých modulů, ať už vhodných ke kreslení, vkládání grafiky, vizualizace ve 3D či používaných jako výrobní nástroje k vytváření technologických podkladů. Klient tedy nemusí zakupovat všechny moduly, ale jen ty, které potřebuje. Knihovny obalů obsahují parametrické modely, kde klient může měnit buď pouze hlavní rozměry či je i dále modifikovat. V případě menší produkce, kterou zajišťuje např. plotrem je obvyklá kombinace Knihovny obalů-kreslení-3D vizualizace. Velkou výhodou ArtiosCAD je jeho propojení i na řadu dalších SW ESKO a globální působnost.

 

ArtiosCAD nebo EngView?

ArtiosCAD není jediným SW. Na českém trhu si řada klientů oblíbila i SW EngView Package Designer, který vedle kvalitní nabídky plotrů, distribuuje další veletržní matador, společnost HAWE SYSTEMS.  SW se vyznačuje podobným prostředím i členěním. Uživatele určitě zaujme i jeho velmi snadné ovládání, bohaté knihovny pro vývoj nejenom krabic, ale i displejů, výstavního nábytku apod. či příznivou cenou.

 






Více
Závěrečná zpráva 2023

Facebook