REKLAMA POLYGRAF OBALY
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Vánoce a obaly patří k sobě


Vánoční svátky by neměly být časem stresu, ale naopak klidu a pohody. Patří k nim i vánoční dárky, které jsou opět spjaty s obaly a balením. Tedy tématem, na které každoročně navazuje i veletrh REKLAMA POLYGRAF OBALY. Bez ohledu, že přípravy veletrhu jsou v plném proudu, zkusme se nad vánočními obaly dnes trochu zastavit i na našich stránkách.

 

Zatímco, ještě ne před příliš dávnou dobou, většina spotřebitelů dávala přednost před „odborným“ zabalením svému vlastnímu, a o to osobnějšímu balení do vánočního papíru, dnes již podle různých průzkumů i v této oblasti panuje malinký odklon směrem k originálnímu profi balení od různých odborných služeb, které poskytuje buď přímo obchod, či se nacházejí v podobě stánku nedaleko od něho. Ale navíc, ať tak či onak, kromě tohoto venkovního obalu, hraje velkou roli i vlastní dárkový obal, často i přizpůsobený vánoční atmosféře.

 

Papírové a lepenkové obaly hrají prim

I když je design obalů spjat s řadou materiálů, přesto je nejčastější variantou obal z papírových materiálů, nejčastěji v podobě krabičky z lepenky. V čase Vánoc je mnoho produktů baleno nejenom do klasických obalů z hladké či vlnité lepenky, ale ukazuje se, že spotřebitelé především v tomto čase velmi oceňují přidanou hodnotu potahované kartonáže.

 

Kovové obaly a etuje jsou vnímány prémiověji

K velmi oblíbeným obalům patří o něco dražší obaly kovové, u kterých následný uživatel oceňuje i jejich praktičnost v podobě jejich následného sekundárního využití, kdy je upotřebí i na ukládání dalších věcí, které má v domácnosti. Opravdový boom je v balení šperků – současné etuje mají nejenom estetickou funkci posílenou díky vnitřní, často textilní fixací, ale i jejich víko  je často zdobeno origami, korálky apod. K velmi originálním patří vnitřek fixace etuje s přidanou hodnotou, např. rozkládací konstrukce, ve které obdarovaný najde svůj dárek. Tedy balení s příběhem, protože i příběhy neodmyslitelně k Vánocům patří.






Více
Závěrečná zpráva 2023

Facebook