REKLAMA POLYGRAF OBALY
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Veletrh jako platforma pro výrobce zpracovatelských technologií a jejich klienty


Každoročně na veletrhu zaznamenávají úspěšná obchodní setkání nejenom dodavatelé digitálních technologií, ale i segment zpracovatelských technologií. Těch lze najít na výstavišti PVA v Letňanech opravdu velký počet a není možné je všechny zařadit jen do několika podskupin. Nemalému zájmu se (nejenom) letos těšili vystavovatelé řezacích plotrů, frézek, CNC či laserů.

 

Řada vystavovatelů těchto technologií se veletrhu nejenom účastní pravidelně po řadu let, ale dokonce má i svá stálá místa umístění stánku. Mezi stálice na veletrhu patří i známý olomoucký dodavatel HAWE Systems, který pravidelně prezentuje jak řešení pro obaláře, tak i pro reklamní průmysl. Výhodou řezacích plotrů (Aristo) i pokročilých CNC řezacích a frézovacích systémů (MultiCAM) je nejenom jejich velmi solidní výkon a vysoká životnost, ale i otevřená architektura, která umožňuje spolupráci se všemi průmyslovými standardy CAD/CAM.

 

Evropská premiéra print-to-cut na pražském výstavišti

Vedle uvedených technologií, Hawe nabízí i řešení pro řezání laserem (Eurolaser) či plasmou, ev. vodním paprskem (MultiCam). Široká nabídka všech těchto zpracovatelských technologií ostatně na veletrhu nechyběla ani od dalších dodavatelů, ať již v podobě živých ukázek technologií, tak i presentace hotových vzorků. Nechyběla ani prezentace „Mercedesu“ na poli řezacích plotrů pro obaláře, od společnosti Kongsberg (na výstavišti prezentoval dodavatel technologie, Macron Systems).

Potěšitelným faktem byla hned řada premiér, nejenom v oblasti digitálního tisku, ale právě i z oblasti zpracování,  a to dokonce v evropském měřítku. Velkému zájmu se těšilo představení Gerber MCT cutter. V tomto případě se jedná o jednotný print-to-cut systém s úplnou integrací různých pracovních postupů. Dodavatel technologie, společnost Spandex, zvolil dokonce pražské výstaviště pro svou evropskou premiéru.

 

Výkonově i rozměrově nemalá evropská premiéra

Gerber MCT Cutter je univerzální digitální zařízení, které je určeno nejenom pro řezání, ale i frézování a finalizaci s řadou zaintegrovaných pracovních postupů. Progresivní typ plotru s robustní ocelovou konstrukcí lze použít jak na archy, tak i role a rovněž jak na pevné, tak i flexibilní materiály. Vedle stability, zaujme technologie i svou velikostí. Ploter je možné totiž na zakázku dodávat v řadě rozměrů, ten nejmenší je 1,6 x1,6m, ale standardně lze nabízet až rozměr 3,2 x 6, 4 m! Technologie se ovládá pomocí velmi intuitivního TigerVision Gerber MCT rozhraní, a nejsou pro ni problém běžné importní CAD či grafické formáty. Systém je rovněž kompatibilní s řadou RIP SW a tiskáren.

 

 






Více
Závěrečná zpráva 2023

Facebook