REKLAMA POLYGRAF OBALY
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Na výstaviště za kvalitními papírovými (nejenom) materiály


Na výstaviště za kvalitními papírovými (nejenom) materiály

Čas je největším nepřítelem moderního člověka. A stálí návštěvníci z řad designérů či nákupčí materiálů si na veletrhu Reklama Polygraf Obaly každoročně pochvalují, kolik schůzek lze během jediného dne návštěvy udělat. Stalo se již několikaletou tradicí, že na výstavišti se prezentují téměř všichni přední dodavatelé grafických i kancelářských papírů, lepenek i fólií. Posoudit kvalitu jednotlivých substrátů lze přímo na veletrhu, protože na expozicích vystavovatelů vzorky, včetně příkladů jejich užití, nechybí.

 

Kvalita obalové či polygrafické produkce je tvořena celkovým kvalitním provedení výroby. Tu do značné míry ovlivňuje příprava dat a technologické vybavení  při produkci. Významným aspektem je však i materiál, ze kterého je obal, displej či jiný produkt vyroben. Podcenit výběr materiálu se rozhodně nevyplácí. Na kvalitním výběru materiálu je ostatně závislá i oblast signmakingu, reklamy či car wrapping, který je na výstavišti rovněž stálicí, z toho nevyjímaje.

 

Kvalitní materiál zvyšuje u obalu prodejnost

Žijeme v prostředí nadbytku, to má za následek vysokou nabídku všech typů produktu a boj o zákazníka. Zatímco v oblasti přepravního balení řešíme spíše nosnost obalu, u spotřebitelských, dárkových či reklamních obalů nás mnohem více zajímá její vizuální vjem. Pokročilou formou při vývoji designu je snaha zapojit do výběru (zakončeného koupí produktu) více smyslů než jen zrak. 

 

Vybíráme očima, hmatem, ale i čichem

U skládačkových obalů je dokázáno, že spotřebitel oceňuje, vedle působivé grafiky, nějaký další přídavný benefit. Na prodejnost příznivě působí 2D materiály s 3D povrchem. Jak toho lze dosáhnout? Vysoká bělost a hladkost zajišťují vynikající potisk a efektivní využití i v případě aplikace speciálních efektů. U kvalitních natíraných lepenek lze využít např. přesnosti ražby či mikroražby. Řada luxusních papírů a lepenek může disponovat i dalším přídavným vizuálním vjemem (touch efekt, perleťový vzhled, struktura povrchu, různé typy lesku apod.). V kombinaci se strukturou povrchu mohou vysoce kvalitní lepenky přinášet zákazníkovi velmi příjemný haptický zážitek. V nabídce mnohých vystavovatelů lze najít celou řadu různě barevných substrátů s různými povrchy (mramorovaný, hladký, ražený atd.) Řada materiálů je určena i pro případný potisk digitálními technologiemi.  Kvalitní lepenky či papíry jsou rovněž vhodné pro další zušlechťování, včetně strukturálními či třeba i vonnými laky. Výsledkem je pak zapojení více smyslů najednou a zážitkové nakupování.






Více
Závěrečná zpráva 2023

Facebook