REKLAMA POLYGRAF OBALY
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Zákazníkům veletrh pomáhá v rozhodování o koupi digitálního stroje


S rozvojem digitálních technologií je v současnosti téměř nemožné představit si výrobce obalů, reklamní agenturu či oblast signmakingu bez „digitálu“. Nové investice realizují či alespoň připravují nejenom stávající nebo naopak noví začínající uživatelé, ale současným trendem jsou i klasičtí velcí producenti konvenčních technologií, kteří digitální tisk používají jako vítanou alternativu k rozšíření svých obchodních možností.

Rozhodnutí o zakoupení digitálního stroje není rozhodně jednoduchou záležitostí, a i když se často v tisku dočteme, že nejvíce rozhodujícím faktorem je cena technologie, toto klišé již dávno neplatí. Současné digitální technologie nabízejí celou řadu možností šitou přesně na míru klientovi. Samozřejmě, že široká nabídka, může být často i méně přehledná a časově náročná z hlediska orientace.

 

REKLAMA POLYGRAF OBALY a digitál patří k sobě již řadu let

Jak výrobci, tak i jejich současní i potenciální klienti dlouhodobě z hlediska informací a kontaktů pozitivně hodnotí obsazení tria pražských jarních veletrhů. Současná polygrafie má v oblasti digitálního tisku širokou nabídku, ať již v podobě variability materiálů, formátů i produktů. Digitální tisk je velmi různorodou záležitostí nejenom z hlediska variabilních technologií či konstrukcí strojů, ale samozřejmě i pořizovací ceny. Zde však platí dvojnásob, že nízká pořizovací cena nemusí být k pozdějším provozním nákladům, servisu apod. zdaleka tou nejlevnější záležitostí.

 

Jednoznačným digitálním trendem je CMYK++ a pokročilé zušlechťování

Současná kvalita digitálního tisku dokáže s přehledem konkurovat konvenčním tiskovým technologiím i v průmyslovém měřítku. K největším trendům patří vícebarevné digitální stroje s co největším barevným gamutem. Především v oblasti reklamy a spotřebitelských obalů s přidanou hodnotou je velkým benefitem pokročilé zušlechťování, především v podobě strukturálního efektového lakování. Ostatně i tyto trendy byly letos vidět na stáncích vystavovatelů z řad nejznámějších společností – DataLine Technology (zastupuje HP Indigo, Scodix, Highcon atd), Konica Minolta, Mimaki, Oki, Bitcon, Xerox a mnohých dalších.

 






Více
Závěrečná zpráva 2023

Facebook