REKLAMA POLYGRAF OBALY
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Vystavovatelé odtajňují své premiéry na veletrhu


Jubilejní ročník veletrhu REKLAMA POLYGRAF se kvapem blíží a velcí světoví hráči, kteří mají zastoupení na našem trhu, na výstavišti PVA EXPO Praha Letňany chybět rozhodně nebudou. Někteří z nich dokonce, již alespoň částečně, odtajňují novinky, které budou na výstavišti prezentovat. Na co se tedy lze z oblasti digitálního tisku těšit od společností Canon či Xerox?

 

Nové OCÉ COLOREDO bude mít premiéru v Letňanech

Canon představí v ČR vůbec poprvé OCÉ COLOREDO 1640. Velkoformátová roll-to-roll tiskárna o šířce 64 palců využívá novou tiskovou technologii UV gel. Inkoust Canon UV gel se vyznačuje okamžitým „přilnutím“ k povrchu. Výsledkem je řízené a velmi přesné umístění tiskové kapky s jeho minimálním zvětšením. Díky minimalizaci rozptylování inkoustu do okolí i omezení jeho splývání na médiu lze požadovaný objem inkoustu vytisknout v každém průchodu, což výrazně urychluje produkci. Tiskové výstupy se tak vyznačují bohatým a intenzivním obrazem i při vysokých rychlostech. Výstupy vytvořené pomocí technologie UV gel jsou díky nezávislému nejmodernějšímu systému nízkoteplotního LED UV  okamžitě suché. Océ Colorado 1640 je ideální tiskárnou pro produkci materiálů určených pro vnitřní i venkovní použití, a to včetně plakátů, bannerů, venkovních značení, materiálů pro podporu prodeje, billboardů, okenní grafiky, nálepek i zakázkových tapet.

 

Průlomové technologie bude prezentovat Xerox

I XEROX bude prezentovat novinky na pražském výstavišti a jedna z nich, zde bude mít dokonce nikoli jen národní, ale evropskou premiéru. Tou bude průlomová digitální high-end tisková technologie společnosti Xerox. Kromě vlastní technologie, nebudou chybět i její další možnosti využitelné v oblasti zušlechťování či dokončovacího zpracování. Součástí budou i ukázky výroby digitálně tištěných obalů včetně dokončení pomocí horké ražby a výsekem na stroji KAMA. Kromě zmíněných novinek zástupci společnosti Xerox předvedou i osvědčené stroje řady Xerox Versant, Xerox C60/70 a softwarový nástroj pro automatizaci předtiskové přípravy FreeFlow Core. A chybět nebude ani diskuze nad novými trendy v oblasti digitálního tisku, mezi které patří maximální zjednodušení a zefektivnění tiskové výroby a zároveň nabídka dalších tiskových benefitů, především z oblasti zušlechťování.






Více
Závěrečná zpráva 2023