REKLAMA POLYGRAF OBALY
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Horké téma na PVA EXPO Praha: Digitální výroba obalů


Horké téma na PVA EXPO Praha: Digitální výroba obalů

V současnosti je u výrobců obalů jedním z hlavních témat propojení digitálního tisku a digitálního výseku, a tím vytvoření pokročilé digitální výroby, jejímž dalším přidruženým benefitem je i tolik žádaná personalizace. S žhavými novinkami při zavádění úplné digitalizace do výroby obalů se mohou návštěvníci seznámit na veletrhu REKLAMA POLYGRAF OBALY, který se bude konat na letňanském výstavišti již za dva měsíce.

 

Kvalitní digitální tisk ve spojení s pokročilými technologiemi v podobě plotrů, frézek či laserů je velkým tématem na všech, i těch největších, oborových veletrzích. Potěšitelným faktem pro návštěvníky, kteří hledají nové možnosti rozšíření své výroby, je zastoupení předních dodavatelů z oblasti digitálního tisku a následného zpracování na výstavišti. Nejedná se jen o stánky s ukázkami artefaktů či virtuální produkce. Ale právě naopak téměř všichni již přihlášení vystavovatelé budou prezentovat své technologie „na živo“, takže ověřit si kvalitu, která by měla korespondovat s předpokládaným očekáváním, nebude žádný problém!

 

Proč digitální tisk obalů?

Doba se mění, zakázky se objemově zkracují, ale na druhou stranu zákazníci vyžadují o to větší flexibilitu. V případě konvenční výroby se proces prodlužuje o nezbytnou přípravu v podobě výroby tiskových desek, výsekových forem apod. V případě digitální výroby je zapotřebí kvalitní digitální tisk, který žádné desky nepotřebuje. Proces tisku se neprodraží ani jeho změnou během zpracovávání zakázky. Naopak cena digitálního tisku není ovlivněna ani velikostí série. Současný produkční digitální tisk nabízí výrobcům obalů či polygrafické produkce více než jen klasický čtyřbarvotisk, jak tomu ještě bylo před ne příliš dávnou dobou, ale i rozšíření barevného gamutu o další přímé barvy, včetně bílé a metalických barev.

 

Digitální výsek nejsou jen plotry

Obdobně je na tom kvalitativně digitální výsek, i ten lze s odpovídajícím zařízením realizovat okamžitě po schválení konstrukce zákazníkem. Místo výroby planžetového výsekového nástroje, načte CAM výstupní zařízení data a začne je výrobně realizovat. CAM výstup může být plotr i laser. A ani dodavatelé těchto obou technologií nebudou letos na výstavišti chybět. Z hlediska současného vývoje digitálního výseku producenti nabízejí řešení jak pro oblast „pouhého“ vzorkování maket, tak plnohodnotnou výrobu. 






Více
Závěrečná zpráva 2023

Facebook