REKLAMA POLYGRAF OBALY
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Novinka na textil od společnosti 4iSP na veletrhu Reklama Polygraf


Řezání látky na správný střih před šitím

Značící Laser nové generace, který na veletrhu představí firma 4isp, je schopný látku nařezat na správný střih během několika sekund a opakovaně dle zadaného výkresu.  Na rozdíl od klasických stříhacích technologií zde nedochází ke ztupení nástroje a tím i různé kvalitě řezu v průběhu času. Díky tomu, že odpadá výměna či ostření řezacích nástrojů je možné výrazně zkrátit servisní intervaly či prostoje stroje.

 

Využití laseru v textilním průmyslu

Mezi další velmi časté využití laserů v textilním průmyslu je značení na látky. Díky zahřátí jen nejvrchnější vrstvy látky je možné laserem vypálit libovolný obrázek na látku či jiný organický materiál. Značení laserem probíhá velmi rychle a lze ho použít na téměř všechny druhy látek. U většiny materiálu (včetně dřeva) se sami rozhodujete, zda chcete mít ve výsledné grafice znatelný opal či nikoliv.

 

Víte, že k efektu sepraných a přežehlených džínových kalhot se používá CO2 laser?

Kromě řezání látek a značení obrázků a ornamentů se dá nový typ laseru použít i k jiným dekoračním účelům. Například firmy používají značící CO2 laser k vytvoření efektu sepraných a přežehlených džínových kalhot. Odpadá tím několika stupňový chemický či mechanický proces na vytvoření efektu sepírání. CO2 laser je schopný stejný efekt vytvořit za pár desítek vteřin, a to čistě a ekologicky bez použití jakýchkoliv přidaných látek či chemikálií a naprosto bez jakýchkoliv odpadů. Jediné, co je potřeba je běžná zásuvka s elektrickou energií a kvalitní obsluha stroje, která má ve svých rukou finální kvalitu a vzhled produktu.

 

Eurazio center – největší laserové a CNC předváděcí a prodejní centrum v Evropě

Společnost 4isp nabízí CO2 značkovací lasery Relicut určené pro textilní průmysl. Lasery je dobré vždy vyzkoušet na „svých“ materiálech a aplikacích. Na trhu je totiž mnoho druhů laserů a pro správný výběr je vhodné rozumět detailům a rozdílům pro konkrétní výrobu. Proto je velmi důležité testování materiálů a strojů ještě před jejich pořízením, což je nejdůležitější krok pro zákazníka i obchodníka. Každý má zájem vybrat správně. A právě z tohoto důvodu otevírá 4isp již letos v létě Eurazio center – největší laserové a CNC předváděcí a prodejní centrum. Tedy místo, kde si vaše materiály a aplikace můžete vyzkoušet na více strojích. Porovnat čas, spotřeby asistenčních plynů, kvalitu řezu či značení, náklady na údržbu stroje, pohodlí či omezení práce obsluhy, atd. vám pomohou lépe se rozhodnout. Již  od 1.8.2018 vám budou v nově otevřeném Eurazio centru v Modleticích u Prahy plně k dispozici  obchodníci a technici. A následné, velmi důležité, dvě hodiny strávené na showroomu u strojů, Vám mohou pomoci s rozhodováním.






Více
Závěrečná zpráva 2023

Facebook