REKLAMA POLYGRAF OBALY
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Digitální tisk na výstavišti osloví i obaláře


Digitální tisk na výstavišti osloví i obaláře

Vystavovatelé z řad producentů i dodavatelů digitálních tiskových zařízení (především tiskových plotrů) jsou na veletrhu REKLAMA POLYGRAF zastoupeni již řadu let a nejinak tomu bude i na ročníku 2018. Dnešní výrobci digitálních strojů se snaží vyvíjet technologie tak, aby korespondovaly s co největší škálou materiálů a navíc přinášely excelentní kvalitu. A ještě jeden velký posun zaznamenávají jak vystavovatelé, tak i návštěvníci. Zatímco donedávna byl digitální tisk směřován hlavně na oblast čisté polygrafie, reklamy či signmakingu, dnes vývoj směřuje k obalům. Tedy dochází k nabídce strojů větších formátů pro materiály o vyšších plošných hmotnostech, tak aby byly maximálně použitelné ve světě packagingu. Díky pokročilé automatizaci lze už dnes tisknout za den mnohem více zakázek s nižším tiskovým nákladem. O možnosti personifikace, která patří k hlavním nástrojům k oslovování individuálních zákazníků, ani nemluvě.

 

Na výstavišti nebude ani letos chybět společnost DATALINE  TECHNOLOGY, a.s., která na našem trhu zastupuje předního leadera v digitálním tisku - HP Indigo. Právě s těmito stroji již před časem začali tisknout naši přední výrobci etiket své první personalizované etikety. Nyní se se stroji HP stále častěji setkáváme i ve výrobě personalizovaných obalů. Vedle vysoké kvality tisku HP nabízí i kvalitní aplikační SW pro přípravu personalizovaných dat. V současnosti je doslova hitem aplikace HP Mosaic. Pomocí této funkce je designér schopný z jednoho grafického návrhu vygenerovat prakticky nekonečný počet různých variant. Tuto aplikaci při přípravě dat využívají nejenom menší výrobci, ale i giganti typu Coca Cola či Heineken.

 

XEROX zvyšuje možnosti barevného gamutu!

Dalším významným výrobcem digitálních tiskáren je i společnost XEROX, jejíž vlajkovou lodí je Xerox iGen 5. Žhavou novinkou uváděnou na náš trh je nyní u tohoto stroje atraktivní bílá barva, která doplňuje již dříve uvedenou oranžovou, modrou a zelenou doplňkovou přímou barvu a čirý toner.

Výhodou nového toneru je jeho bělost a vysoká denzita dosahovaná při tisku, proto pro většinu tiskových aplikací stačí tisk jedné vrstvy. V případě speciálních efektů je možné automaticky vytisknout dvě vrstvy, případně manuálně přidat další. Xerox získal za bílý toner ocenění „MUST SEE ‘EMS“ pro rok 2017 v kategorii digitálního tisku.

 






Více
Závěrečná zpráva 2023

Facebook