REKLAMA POLYGRAF OBALY
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Nejen vánoční dárky je potřeba balit


Nejen vánoční dárky je potřeba balit

Blíží se čas nejkrásnějších svátků v roce a zároveň svátků, které jsou plné symboliky. K té příjemné, i když méně duchovní, patří vánoční dárky, které jsou spjaty se speciálním balením, kde je možno uplatnit kreativitu a o to více obdarovaného potěšit. Kreativitu za nás mohou řešit i profesionálové pomocí dárkových obalů či vkusných dekorativních balících papírů i jiných materiálů. Dárkové balení nebude chybět ani v květnu na veletrhu OBALY, který probíhá souběžně s veletrhem REKLAMA POLYGRAF. Nabídnout zajímavá řešení či jen přijít za inspirací (nejenom) na příští Vánoce, se určitě vyplatí.

 

Darování má pro lidi hluboký význam a v čase Vánoc je tento význam ještě více umocněn. Než samotný dárek potěší obdarovaného, vzbuzuje zvědavost a touhu shlédnout, co je uvnitř i samotný obal. Dárkové obaly mohou být v podobě tašek, potahované kartonáže, kovových či plastových obalů i skládačkových originálně konstruovaných či exklusivně dekorovaných krabic. Vhodným dárkovým obalem jsou i krabičky, dózy či etuje ze dřeva a úplně jiný rozměr dává dárku i originální obal skleněný.

 

Flexibilní obaly, dárkové papíry i folie

Každoročně na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech nechybí vystavovatelé, kteří se promotion, dárkovými či dalšími příležitostními obaly zabývají.

S dárkovými obaly je spojováno i balení do přířezových materiálů. K těm nejčastěji používaným patří balicí papíry a fólie. Zatímco u Vánoc, jsou spjaty balicí papíry opravdu s balením dárků, hliníkové folie jsou v tomto čase spjaty nejčastěji s kolekcemi čokolád. A to samozřejmě neplatí pouze u vánočních svátků, podobně je tomu i s balením čokoládových vajec na Velikonoce a při dalších příležitostech.  Zatímco u kusového čokoládového zboží bývá folie často jen potištěna nejčastěji flexotiskem nebo hlubotiskem, u dárkového balení čokoládových bonbonů se uplatňují obaly pevné (skládačky, potahovaná kartonáž, dózy apod.). Příležitostná balení bývají ještě často i kombinována stuhou, mašlí, provázkem či další dekorací.

 

Dárkové obaly mohou být dražší, ale kreativní

Na rozdíl od sekundárních obalů v podobě přepravních klopových krabic, mají dárkové obaly všeho typu přidanou hodnotu v kreativitě. Dárek je obvykle vysoce osobní záležitostí a tak je tomu i u jeho obalu. Dárkové obaly musí na první pohled vybočit z řady obvyklých spotřebitelských obalů, svým způsobem se jedná o velice individualizovanou obalovou kategorii. Příznivou zprávou pro výrobce obalů je fakt, že v tomto sortimentu si podle nejrůznějších anket a odhadů je ochotno více než 90% spotřebitelů za obal připlatit. Vše je tedy hlavně o nápadu a dnešní moderní technologie významně umožňují realizovat i dříve produkčně nerealizovatelné fantazie.

Nápaditost presentována vystavovateli i vyhledávána návštěvníky nebude letos v květnu na veletrhu OBALY určitě chybět. Takže po prožití krásných vánočních svátků, se všichni již mohou těšit na jarní inspiraci.

 






Více
Závěrečná zpráva 2023

Facebook