REKLAMA POLYGRAF OBALY
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Veletrh OBALY nově ve spojení s Obalem roku!!!


Veletrh OBALY nově ve spojení s Obalem roku!!!

 

Veletrh OBALY bude v květnu 2018 nejenom ve spojení s veletrhem REKLAMA POLYGRAF, ale stejně, jako i v minulém ročníku, bude mít odborného garanta obalový institut SYBA. SYBA bude na veletrhu i presentovat a naváže na úspěšný seminář cyklu Speciality obalového designu, který nebude chybět na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech ani v příštím roce. Naopak naprostou novinkou bude propojení národní soutěže Obal roku a veletrhu Obaly.

 

Obal roku je jediná certifikovaná obalová soutěž, která je určená pro české i zahraniční firmy, jenž se podílí na zajímavém obalovém řešení. Porota při hodnocení posuzuje obaly z pohledu inovace, ochrany produktu, požadavků uživatelů a dopadu na životní prostředí, ale také z pohledu legislativy a marketingu. Cílem soutěže je vyzdvihnout a následně propagovat nejlepší myšlenky, inovace a technologie v oblasti balení, které se na  trhu objevují. 

Zatímco v loňském roce se odborná porota k hodnocení k rekordně přihlášeným 99 exponátům sešla v Meet Factory, letos organizátor soutěže, obalový institut SYBA udělal změnu. Hodnotit se tentokrát bude přímo v PVA EXPO PRAHA v Letňanech v době konání veletrhu OBALY 2018!

 

Vítězné exponáty Obalu roku budou hodnoceny na veletrhu OBALY

Obal roku je již řadu let hodnocen jako vysoce prestižní soutěž pro výrobce, designery či uživatele i dodavatele obalových řešení. Ocenění vítězům bývá tradičně předáváno vždy na podzim v rámci mezinárodní konference Pack Summit. Během hlavního večera jsou pravidelně i vyhlášeni držitelé zlaté, stříbrné a bronzové ceny předsedkyně poroty. Nechybí ani vyhlášení dalších ocenění – Cena spotřebitele, Cena Save Food či Cena Sympatie.

 

Z Obalu roku na mezinárodní WorldStar

Vzhledem k tomu, že Obal roku je jedinou certifikovanou soutěží, je úspěch v této národní soutěži jediným způsobem jak je možné vstoupit do soutěže WorldStar (pořádáno WPO – World Packaging Organisation) a pokusit se získat tohoto obalového „Oskara“. Obal roku i WorldStar používá stejné kategorie, mezi které patří POTRAVINY, NÁPOJE, KOSMETIKA, FARMACEUTICKÉ PRODUKTY, ČISTÍCÍ A PRACÍ PROSTŘEDKY,  ELEKTRONIKA A SPOTŘEBIČE, AUTOMOTIVE (přepravní a průmyslové obaly), DÁRKOVÉ OBALY, ETIKETY, POP&POS displeje, TECHNOLOGIE a OSTATNÍ. 

 

Inspirace vítěznými řešeními přímo na výstavišti

Uzávěrka do dalšího ročníku soutěže Obal roku je do 15. 5. 2018 a odborná porota bude následně hodnotit přihlášené obaly během veletrhu Obaly 2018, tedy poprvé v „live“ přenosu přímo před zraky návštěvníků. Ti si budou moci nejen vítězné, ale i všechny přihlášené obaly během konání veletrhů Reklama Polygraf a Obaly prohlédnout přímo na výstavišti.






Více
Závěrečná zpráva 2023

Facebook