REKLAMA POLYGRAF OBALY
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Zeptali jsme se generálního ředitele Národního technického muzea Karla Ksandra


Zeptali jsme se generálního ředitele Národního technického muzea Karla Ksandra

V soutěži Kalendář 2016 získal Cenu pro nejmladší talenty – ve fotografii Kalendář Národního technického muzea 2016. Zeptali jsem se generálního ředitele Národního technického muzea Karla Ksandra, v čem byl tento kalendář výjimečný.

 

V Národním technickém muzeu vydáváme kalendář každý rok. Sbírky muzea jsou bohaté a myslím si, že také fotogenické. Proto jsme rádi, když si návštěvníci mohou odnést „kousek“ našich sbírek formou fotografií v kalendáři domů a mít je na očích. Svým příznivcům kalendář rádi věnujeme, je možné jej i koupit v obchůdku muzea nebo objednat.

 

Každý rok si stanovíme jiný cíl, kalendáře mají pokaždé jinou koncepci. Kalendář NTM pro rok 2016 byl výjimečný tím, že tentokrát dostaly prostor fotografie studentů ze Střední průmyslové školy sdělovací techniky. Studenti měli možnost fotografovat expozice muzea a nebývale se jim podařilo zachytit exponáty a jejich detaily. Fotografie do kalendáře byly vybrány na základě soutěžních pravidel. Vznikl tak úspěšný kalendář, který představil naše sbírky netradičně z pohledu mladých nadaných očí, které mají blízko k technice. Toho si moc cením.“

 






Více
Závěrečná zpráva 2023

Facebook